top of page

Vinkkejä motivaation löytämiseen


Uusi vuosi tuo monelle uutta intoa liikkua ja kuntosalit täyttyvät uusista asiakkaista jahka Uuden Vuoden juhlinnan aiheuttamat krapulat alkavat hellittää. En tiedä onko ”kesäksi rantakuntoon” jo jokin vitsi, mutta toivoisinkin että intoilijat päättäisivät ottaa puheeksi enemmän ”Hyvää oloa koko loppuelämäksi”. Jos kuitenkin rantakunto joitain motivoi, niin otettaisiin se tavoitteeksi myös kesän jälkeiseen elämään.Mistä sitten löytää motivaatiota jos rantakunto-mielikuva ei riitäkään tarpeeksi? Yksi vaihtoehto on miettiä personal trainerin ottamista. Tutki eri ohjaajia ja vertaile – ei pelkästään hintaa, vaan myös muiden kokemuksia sekä ohjaajan arvomaailmaa ja vahvuuksia. Kohtaavatko ne omiesi kannassa? Hinta on toissijainen siinä vaiheessa jos saat henkilökohtaisen ohjaajan kautta pysyvän kipinän omaan arkeesi, myös ohjauksen päättyessä.


Ajoittain kuitenkin tulee hetkiä kun motivaatio on muuten vaan hukassa ja huomaatkin löytäväsi itsesi useammin sohvalta kuin kuntoilemasta. Kasasin omien kokemusteni ja tuttujeni kommenttien kautta muutaman vinkin.


1. Aseta itsellesi konkreettisia tavoitteita itse määritettyyn aikaan mennessä

Oletko aina haaveillut opettelevasi seisomaan käsillä, juoksemaan kerralla 10 kilometriä tai haaveillut kenties maratonista? Tavoitteet voivat olla pieniäkin, kuten pistoolikyykkyyn pääseminen tai saada vedettyä yksi leuka.


2. Haasta itseäsi

Päätä että teet tietyn määrän burpeita jokaisen treenin ohessa tai miksei vaikka 10 burpeeta päivittäiseen elämään. Tässä kehittyy nopeasti! Osaa ihmisistä motivoivat numerot – laita kalenteriin eri päiville erilaisia liikkeitä tietty määrä. Millaisia lukemia saatkaan kuukaudessa? Halutessasi kehittyä juoksemisessa päätä että juokset tietyn lenkin aina hiukan nopeammin.


3. Tee suunnitelma

Työelämässäkin tulee tehtyä ja toteutettua asioita enemmän kun olet kirjoittanut ylös suunnitelmasi. Voit tehdä sen seuraavalle päivälle tai kerrallaan pidemmälle ajanjaksolle.


4. Hanki mukavat välineet

Omistamalla sellaiset vaatteet ja välineet joita on mukava käyttää, on huomattavasti kivempaa lähteä liikkeelle. Trikoot joita jatkuvasti täytyy kiskoa ylöspäin tai jotka kiristävät joka puolelta eivät tee liikunnasta ainakaan mielekkäämpää. Satsaa hyviin lenkkareihin ja hanki muutamat sellaiset vaatteet jotka mielelläsi puet ylle. Myös sykemittaria seuraamalla saatat saada tukea kehittymisessä.


5. Ota kaverista tsemppari

Ottakaa kaverinne kanssa tavoitteeksi jokin tietty aika viikosta kun käytte salilla, lenkillä tai minkä liikkumismuodon valitsettekaan. Et halua pettää kaverisi luottamusta ja näin ei tule keksittyä tekosyitä.
Käytä mielikuvitustasi ja määritä sinulle itsellesi sopivat tavoitteet, jotka laittavat sinut liikkeelle kohti energisempää elämää. Liikunnallista vuotta kaikille! <3


//


Kirjoitin tekstin alunperin sivustolle www.kaikkiliikunta.fi josta sen pystyy käydä myös lukemassa. Sivuilta löytyy liuta liikunta-alan yrittäjiä ja se pyrkiikin siihen että yhdestä paikasta löytyisi niin yritysryhmille kuin yksityisillekin kullekin sopivia palveluita. Suosittelen tutustumaan!

89 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page